2881

Kaşe ve Çözümleri



Kaşe onay aşamasına gelen dökümanlar için mutlaka kullanılması gereken kanuni bir zorunluluktur. 
Bunun yanında kaşe, resmi yazışmalarda dökümanların altında şirket kimliğimizi çok çabuk ifade edebildiğimiz pratik bir araçtır.
Kaşe, dökümanın bizim tarafımızdan onaylandığını ifade etmekte kullanılır.

Kaşe çeşitlerinden Ahşap ve saplı kaşeler en eski kaşe örneklerinden biridir. Üzerinde mürekkep bulunan bir stampaya bastırılarak mürekkep alması sağlanır.

Otomatik kaşeler mürekkebi kendi üzerinde ve tek basışta mürekkeplemeyi ve baskıyı sağlayan oldukça pratik kaşelerdir. Otomatik kaşeler,çeşitli renk, ebat ve şekilde kullanımına sunulmaktadır.

Kaşe nasıl yapılır dediğimizde aslında kaşenin metin yazılı olan kaşe lastiği kısmı akla gelmektedir. Öyle ise kaşe lastiği nasıl yapılır demek daha doğru olur. Kaşe lastiği yapımında, kaşe lastiğine uygun polimer malzemesi kullanılır. Uygulanacak metin önce yazıcıdan bastırılır. Basılan metin daha sonra film üzerine Kaşe yapımında kullanılan özel cihazlar yoluyla pozlandırılır. Daha sonra bu pozlandırılmış
negatif filmler yine özel cihazlar yardımıyla sıvı polimeri pozlandırarak kaşe metinlerinin küçük bir tabela şeklinde lastik üzerine uygulanmasını sağlar. Daha sonra bu tabela kesilip kaşe makinelerine monte edilir ve kaşeniz kullanıma hazırdır. . . .